TB 19.7.24
Stiftelsen gamle Tønsberg ligger ikke på latsiden. Verken på den ene eller den andre måten.
For abonnenter
– Er det en ting vi er blitt veldige gode på, så er det å skrive søknader, humrer Per Rosenblad Brun.
Han er blant mye annet, også styreleder i Stiftelsen Gamle Tønsberg. Og er det noe stiftelsen ikke greier seg uten, så er det eksterne økonomiske bidrag. Derav alle søknadene rundt omkring.
Oppsummering
Stiftelsen Gamle Tønsberg, ledet av Per Rosenblad Brun, er avhengig av eksterne økonomiske bidrag for å kunne ta vare på ulike kulturhistoriske steder i Tønsberg.
Stiftelsen hadde solide inntekter i 2023 på 444 000 kroner, en betydelig økning fra 2022.
Inntektene varierer fra år til år, avhengig av tilskudd og utbetalingstidspunkt.
Stiftelsen er i god økonomisk form med en egenkapital på 2,1 millioner kroner og med minimal gjeld.
Rosenblad Brun understreker at det viktigste uansett er å formidlet Tønsbergs historie ut.
Solide inntekter i fjor
Stiftelsen, som ble etablert i 1968, og som Rosenblad Brun har vært styreleder for de siste tretten årene, har som formål «å medvirke til å bevarebymiljøer, bygninger og steder av kulturhistorisk verdi i Tønsberg».
Men også en stiftelse som denne er nødt til å levere inn årsregnskap. Stiftelsens årsregnskap for 2023 viser inntekter som beløper seg til 444.000 kroner i fjor.
Isolert sett, en kraftig forbedring i forhold til 2022, da inntektene summerte seg til «kun» 122.000 kroner.
Ifølge Rosenblad Brun kan man imidlertid ikke på tallene, kun på denne måten.
– Formidle historien
– Det blir litt «bingo», dette. Det går opp og ned fra år til år. Både hva inntekter og utgifter angår. Det henger sammen med både hvor mye av støtten vi har søkt på som har fått tilslag, og når denne utbetales.
Noe som gjerne ikke skjer før det det er blitt søkt om midler til, er blitt realisert. Med andre ord kan man godt ha et prosjekt under gjennomføring ett år (kostnader) og utbetaling av midler til det samme prosjektet det neste året (inntekter).
Rosenblad Brun medgir samtidig at stiftelsen uansett befinner seg i økonomisk god form. Ved forrige nyttår beløp egenkapitalen seg til 2,1 millioner kroner, mens gjelden var forsvinnende liten, kun 44.000 kroner.
– Det viktigste er vel å havne på plussiden. Det klarer vi. Men samtidig er den største gleden uansett å få formidlet historien om Tønsberg. Vi har så få spor av den igjen, dessverre, mener Per Rosenblad Brun.